dimarts, 15 de gener del 2008

Suport als treballadors/res en lluita de TMB i Frape-Behr

Que el capitalisme no entenc més que la lògica dels beneficis és algú que malauradament podem comprovar en la majoria dels aspectes de la nostra vida. Veiem com és sempre aquesta lògica la que s’imposa a les persones, i que per tant, no deixem de ser pures mercaderies.

Tot i aquesta realitat, encara hi ha persones que diuen que no aquesta lògica perversa. En el camp laboral una bona mostra la tenim amb la lluita que estan desenvolupant els treballadors/res de Frape-Behr i Autobusos de Barcelona.

En el cas dels primers s’enfronten contra l’acomiadament de 92 persones i amb la posterior prepotència de l’empresa que ha decidit el tancament temporal de l’empresa. Han decidit per tant, tancar-se a la fàbrica en defensa dels llocs de treball i contra la decisió de l’empresa de tancar la fàbrica. Denunciar des d´aquestes línies la postura vergonyosa de la Generalitat que en tot moment s’ha situat del costat de l’empresa.

Pel que fa als teballadors/res de TMB el que demanen és que en ple segle XXI puguin gaudir de dos dies de festa. Tot i tenir una reivindicació que sembla obvia, i un dret que hauríem de tenir tothom, topa amb l’oposició de l´Ajuntament “socialista” de Barcelona que a la cap i a la fi es qui controla l’empresa TMB.

Davant d’aquests exemples de lluita, només en queda solidaritzar-me amb aquests treballadors en lluita i les seves justes reivindicacions.

Una victòria dels treballadors/res en aquests conflictes, és una victòria per la resta d’aquests/es.

Adjunto enllaços dels conflictes:

http://cnt-frape.blogspot.com
http://comitedescansos.blogspot.com/

1 comentari:

alvaro ha dit...

Segueix el tancament a Frape sense tenir una resolució al “lock-out”

Aquesta tarda es concentraran a la fàbrica en un acte de suport

Els treballadors de Frape Behr segueixen les seves mobilitzacions, després de 6 dies d'ocupació a la fàbrica per part de 50 companys que es van ocupar-la per evitar el tancament forçós de la direcció.

Aquest matí els treballadors de la filial alemana que no estan tancats a la fàbrica de Zona Franca, es concentraran a la Plaça Sant Jaume per a recordar al Govern de Montilla que “Frape és dels treballadors” segons la Secció Sindical CNT-Frape.

Des del passat dimecres, uns cincuanta treballadors estan tancats a la planta que hi ha a Zona Franca (Polígon Industrial Zona Franca, carrer D, 33-35 08040 Barcelona). Els treballadors van veure's obligats a prèndre aquesta mesura al decretar l'empresa el “lock-out”, el tancament temporal de l'empresa, quan estaven dins les instalacions. L'empresa va prohibir l'accés a les instal·lacions, “mesura completament ilegal que els treballadors van haver de respondre amb una nova ocupació de la fàbrica per evitar que la direcció actués a fets consumats davant la indecissió de la Generalitat”, segons Luis D. Andrades, Delegat Sindical de CNT a Frape Behr.

Per a CNT, aquesta mesura s'ha atrevit a dur-la a terma la direcció per les facilitats que li porta cedint la Generalitat des que presentés l'ERO el septembre del 2007, i que la Generalitat ha acavat resolent en un ERO parcial de 92 persones que ni aporta cap solució, ni preten ser-ho. És per això que CNT ha tornat a fer una crida de solidaritat internacional per a protestar per l'actuació del govern català arreu, i espera que tant l'Associació Internacional dels Treballadors com les diferents organitzacions socials i sindicals d'arreu del món que ja s'han solidaritzat continuin informant de la situació que es pateix a Barcelona.

Finalment, CNT recorda que l'Assemblea de Treballadors de Frape ha anunciat concentracions periòdiques a Plaça Sant Jaume i que ja han protagonitzat diverses pitades ben sonades al President Montilla. Aquesta tarda hi haurà una concentració a les 18h a la seu de la fàbrica per donar suport als treballadors que porten ja 6 dies tancats, per a que no els falti el calor dels seus.

Federación Local de Sindicatos de Barcelona, CNT-AIT
Agència Confederal de Barcelona