dilluns, 21 de gener de 2008

Crònica des de GazaHe trobat aquesta crònica esgarrifosa sobre la situació que estan patint els palestins de Gaza. Malauradament tota aquesta política criminal que esta desenvolupant l´estat d´Israel té el silenci ( quan no suport!) de la resta de la comunitat internacional.
Des d´aquestes línies el meu suport al poble palestí i els seus drets com a poble i persones.
Ens estem morint, ajudeu-nos!Ens han deixat a les fosques.Som la zona del món més densament poblada on el 80% de la nostra gent viu per sota el llindar de la pobresa.
Els aliments que serveixen per cobrir les necessitats bàsiques d'aquest 80% de la població (un milió d'ells refugiats) estan aturats a un pocs quilòmetres d'aquí des del dijous passat per l'estat sionista d'Israel.
Els nostre hospitals estan sense recursos degut al brutal bloqueig que patim, ja sumem 69 morts als hospitals per la manca de 350 medicaments diferents, principalment els tractaments pel càncer. No funcionen els sistemes de bugaderia ni calefacció i estem patint unes temperatures per sota dels 0 graus, els generadors elèctrics no tenen suficient potència per abastir els hospitals. Les màquines dels hospitals s'espatllen i no poden ser arreglades. 900 malalts estan esperant que l'estat d'Israel els autoritzi per sortir fora de Gaza i rebre tractament en algun hospital, els demanen informació sobre la resistència a canvi de l'autorització que els permetrà sobreviure. 3500 de les 3900 fàbriques han tancat i les poques que funcionen no tenen materies primeres i treballen a un 20% de les seves possibilitats. Les flors i les maduixes que cultivem a Gaza no es poden exportar. L'atur ja ronda entre el 60 i el 70%. L'ONU ha reconegut que s'estan cometent crims de guerra a Gaza, pero això tots ho sabem! només son paraules, necessitem ajuda i no paraules.Si algú es creu que EEUU i l'estat d'Israel volen un estat palestí... ja ho veieu, únicament acceptaran un estat palestí mort, que sigui manejable, sense esperances ni somnis.
Mentrestant Abu Mazen segueix negociant amb l'estat d'Israel, fent concessions a canvi de recuperar el poder a Palestina i no a canvi de recuperar els nostres drets com a palestins. S'han convertit en la policia d'Israel dins de Cisjordània. El 70% dels 5000 milions d'euros de la conferència de París, aniran destinats a cobrir els deutes de l'ANP. No aniran al desenvolupament de Palestina.Entre el 40 i el 60% dels diners que entren a Palestina com ajuda acaben a les butxaques de l'estat d'Israel. Això és degut a que no tenim control sobre les nostres importacions i exportacions per tant son els sionistes els que ens venen els seus productes als palestins al preu que ells decideixen. Els projectes que es realitzen a Gaza son treballs bassura, ens contracten 3 mesos a l'any per netejar els carrers, aquesta és l'ajuda que ens converteix en un estat no productiu, sense futur, sempre depenent.
Farem protestes amb veles, tot i la foscor no ens callaran!Però tinc por, tinc por que la gent vagi a la frontera amb armes, a la desesperada, per sortir d'aquesta presó, per sortir del camp d'extermini. Gaza, diumenge de gener fosc, futur tenebrós.
Gerard