diumenge, 18 de maig del 2008

Aquest mati de caminada per Gallecs contra l´interpolar




Aquest mati m’he llevat per assistir a la concentració-caminada que hi havia prevista a l’ermità de Gallecs contra el traçat de l’autovia Interpolar. Aquest nou eix viari és un nou atemptat al territori vallesà.

He anat fins a Gallecs en bicicleta i durant el recorregut he pogut gaudir de la bellesa d’aquest espai natural a tocar del centre del poble. La tranquil·litat i la bellesa que transmeten aquest espai semblen no tenir cap tipus de valor pels gestors dels poder. Aquesta gent que només es guia per la lògica dels beneficis no entenen de sentiments i valors que tenen aquests espais per les persones que els gaudeixen.

Durant la caminada he pogut observar els efectes brutals que tindrà per aquest espai aquest nou eix viari. De fet aquest nou eix acabarà convertint Gallecs en unes terres inconnexes entre si. El més curiós és que un dels responsables de la “protecció” de Gallecs és el senyor Joaquim Nadal ( conegut cacic de terres gironines ) conseller del departament que realitza l´Interpolar.

L’excusa per realitzar aquest eix viari és que s’ha de donar resposta al gran trànsit que hi ha entre els dos vallesos. Segurament un cop que hagin fet l´Interpolar ( si no ho aturem! ) hauran de fer un altre eix viari perquè volen donar solucions als problemes de trànsit construïm més eixos viaris, i per tant fent el problema cada vegada més gran.

Aquí Lliçà de Vall, fa uns mesos que l´Ajuntament va iniciar una campanya “popular” demanant un canvi de traçat de l´Interpolar i de l´Eix del Tenes. És a dir que estan molt preocupats per l’incidència que pot tenir dins del poble, però que de fronteres cap enllà tan se’ls s’hi enfot. És el típic discurs lamentable que només cerca que malmetin el menor possible el seu territori sense qüestionar-se els efectes negatius per la resta de territoris.

Gallecs per al poble, i no per als cotxes!